Chamonix

Chamonix har ett positivt rykte över hela världen och hit lockas tusentals människor året runt. Staden ligger i de franska Alperna vid foten av Mont Blanc vilket är landmärket för extrema sporter. Chamonix ligger inte så långt ifrån gränserna till Italien och Schweiz.

Sedan lång tid tillbaka har den unika bergsmiljön lockat tusentals resenärer för att njuta av härlig skidåkning men också många andra aktiviteter och upplevelser. Chamonix är en destination som lämpar sig till samtliga resenärer vilket också är varför skidorten blivit så populär.

Många resenärer kommer inte bara för dess extrema sporter utan för att njuta och beundra det enastående landskap och utsikt över berg och dalar. Se och beundra statyer av berömda bergsklättrare som gjort Mont Blanc expeditioner eller varför inte bara koppla av med en promenad på gatorna fyllda av butiker, kaféer, restauranger, afterski och nattklubbar.

Skidområden i Chamonix

Skidåkning är förstås huvudattraktionen i Chamonix och det är på grund av det varierade och stora utbudet som många väljer att åka till just Chamonix. De fem skidområdena erbjuder det mesta när de kommer till skidåkning och backar, allt från barnvänliga och mildare nybörjarbackar för barn till extrem skidåkning. Med en av världens högsta linbanor och totalt 49 liftar får du både en svårslagen skidupplevelse och fantastiska utsikter.

Les Grand Montets är ett perfekt skidområde för dig som söker lite större utmaningar och är en mer erfaren skidåkare. Här erbjuds det ett bredare utbud av både pist- och offpist i aningen mer utmanande nedfarter. Här kan du även gå på vandringar eller utföra bergsklättring. Hyr in en bergsguide som tar dig upp till toppen av Grand Montets om du önskar tänja ytterligare på gränserna. Grand Montets är en av de bästa offpist- området som även har snö enda till maj. Grand Montets ligger närmast byn Argentière och det går regelbundet bussar från Chamonix till Argentière.

Les Houches är ett bra skidområde för dig som är nybörjare eller för dig som är ute efter en mer avslappnad och lugn skidsemester. Det finns två korta och milda backa på toppen av Prarion och Bellevue som du lätt når via de två liftar som finns. Den enklaste och mildaste backen ligger på Bellevue. Le Domaine de Balme är området för dig som vill åka i lite mildare backar. Här kan du välja fritt hur du vill åka, det är allt ifrån öppna ytor till skogsåkning eller varför inte ta skidturen på baksidan av berget för en avkopplande måltid i Schweiz.

Le Brévent och Flégére är två anläggningar som är sammanlänkade till en kabinbana och här erbjuds du längre pister och en svårslagen utsikt.

Aiguille du Midi är för dig som vill utforska fantastiska bergstoppar kring Mont Blanc. Aiguille du Midi är det skidområde som ligger närmast Chamonix. Med liften upp får du en fantastisk vy över de mäktiga glaciärerna. Något som måste upplevas är glasrummet ”Step into the Void” som är beläget på Aiguille du Midi’s topp. Glasrummet har konstruerats med glasväggar, glasgolv och glastak. Kliv in och du får en exceptionell upplevelse 3842 meter över havet och utsikt över bergstoppar och dalar.

Förutom det extrema sportparadiset finns det en oändlig lista med andra aktiviteter att förgylla dagarna med i Chamonix. Skärmflygning är en fantastisk upplevelse och med en vacker utsikt du sent kommer att glömma. Här kan du som nybörjar-pilot känna dig säker med nybörjarvingar. Tandemflygning ger dig en upplevelse från ett annat perspektiv, här kan du antingen göra en flygning med en kvalificerad pilot eller gå en lektion på en skärmskola. För att få ut det ultimata ur Chamonix så lockar det många resenärer att kombinera en alpin klättring upp till Mont Blanc’s topp för att sedan göra en alpin flygning svävandes över de höga topparna och glaciärerna.

Barnaktiviteter i Chamonix

För barnen finns det massor av andra aktiviteter förutom skidåkning. I Chamonix-dalen kan barn och vuxna ha kul tillsammans och varför inte utforska dalen från hästryggen. Något man inte får missa är att besöka naturreservatet och djurparkerna fyllt med växt- och djurliv i alla olika arter. I nöjesparken hittar du många aktiviteter som till exempel trampoliner, elfordon eller varför inte ta med mamma eller pappa på en åktur i berg- och dalbana vilket är en mycket populär aktivitet.

På sommaren finns möjligheten att utöva roliga vattensporter. Efter all skidåkning och andra roliga aktiviteter kan det vara avkopplande att gå på bio eller varför inte ta en skön simtur i badhuset.

Restauranger i Chamonix

I Chamonix har du många fina och exklusiva restauranger där du äter gott av varierande rätter från finare middagar till snabbmat. Munchie är en svensk-ägd restaurang och här erbjuds fransk, skandinavisk och asiatisk mat i toppklass. Här kan du äta stadens bästa sashimi och sushi. Detta är en av dalens populäraste restauranger, även bland lokalbefolkningen. Casa Valerio är en populär italiensk restaurang och pizzeria med hög kvalitet. Från pasta och färsk fisk, skaldjur till kötträtter och pizzor så får man inte heller glömma deras enastående vinkällare. Poco Loco är en smörgås- och hamburger restaurang för dig som vill prova hamburgare och smörgåsar på en helt annan nivå. Njut av saftiga, stora härliga hamburgare, krispiga pommes och goda smörgåsar som ger en ny smakupplevelse.

Nöjen och nattliv

I Chamonix är det alltid något på gång på såväl vinter som sommar. Efter en dag med skidåkning och en god middag finns det ett stort utbud av nattklubbar och barer. Chamonix Social Club erbjuder dig ett brett urval av cocktails, likörer och juicer i en elegant bar-lounge. Ett perfekt ställe att njuta på med en god drink. Le Tof Night Club är klubben som stänger på morgonkvisten, här kan du dansa och dricka drinkar. The Bunker Club Chamonix tar dig tillbaka till kalla kriget med sitt Röda-armén tema. Smaka på kaviar och Bunkers olika smakfulla sorters vodka.

Related Place